Adam Sussman, vicepresedintele deviziei mobile in cadrul Electronic Arts, care detine licenta telefonului, a declarat ca "aceasta cota reprezinta un moment important nu doar pentru EA, dar si pentru industria jocurilor, in general".

Creat de un programator sovietic in 1984, popularitatea Tetris a crescut odata cu lansarea consolei Game Boy de la Nintendo in 1989. Milioane de oameni au continuat sa joace pe console de joc si pe Internet sau prin instrumente ca telefoanele mobile.

Alexey Pajitnov, creatorul Tetris, sustine ca jocul este foarte simplu, iar natura sa vicioasa il face un produs foarte bun pentru telefoanele mobile. "Este acceptat de toate varstele de utilizatori din toate culturile", a afirmat inventatorul.

EA nu a publicat veniturile obtinute in urma vanzarii Tetris. De exemplu, o descarcare pe telefonul iPhone costa 5 dolari. Executivul EA a declarat ca Tetris este disponibil in 60 de tari in aproape 64.000 de telefoane mobile diferite, aproximativ 20% dintre acestea fiind smartphone-uri.