"Anul trecut, piata de electrocasnice locala a coborat cu 40% fata de 2008. Ne asteptam insa ca lucrurile sa intre pe fagasul normal din 2010, sa nu se mai inregistreze scaderi pe acest segment ci, cel mult, o stagnare", a declarat pentru Wall-Street Ruxandra Dumitrescu, marketing manager Groupe Seb Romania.

In ceea ce priveste rezultatul financiar realizat de companie anul trecut, Dumitrescu nu poate face comentarii. Desi la inceputul lui 2009 oficialii grupului francez estimau o diminuare a cifrei de afaceri pe plan local cu 15 - 20% fata de 2008, pana la circa 14 milioane euro, marketing manager-ul companiei prefera sa nu dezvaluie cifre exacte.

"Intr-adevar, afacerile s-au comprimat, insa nu pot preciza o valoare exacta."

In ciuda climatului economic care a dominat anul 2009, reprezentanta companiei prognozeaza crestere pentru Groupe Seb Romania in anul curent.

De asemenea, Ruxandra Dumitrescu sustine ca se poate inregistra o anumita crestere la nivel de consum din a doua parte a anului.

Importatorul francez nu are in plan investitii pentru 2010 care sa urmeze celei de 100.000 euro de anul trecut, cand a inaugurat, impreuna cu retailerul de electrocasnice Domo, un magazin marca Home & Cook in centrul comercial City Mall din Bucuresti.

Produsele importate de companie sunt comercializate in retelele hypermarketurilor Carrefour, Cora, Metro, Real, dar si in magazine specializate precum Altex, Domo sau Flanco. "Am continuat sa colaboram cu Flanco, in ciuda problemelor pe care le intampina in prezent din cauza insolventei", a spus managerul de marketing.

Groupe Seb Romania detine mai multe fabrici in intreaga lume, inclusiv in Franta, Germania si China. Produsele comercializate pe piata romaneasca sunt importate sub mai multe branduri, precum Krups, Lagostina, Tefal, Moulinex, Rowenta.

La nivel mondial, grupul a avut vanzari totale de 3,17 miliarde euro in 2009, conform informatiilor publicate pe site-ul companiei.