"In 2009, atat sectorul privat, cat si sectorul public si educational s-au confruntat cu reduceri de buget si, ca urmare, multe proiecte au fost inghetate. In schimb, segmentul home user a crescut valoric, dar si ca pondere in totalul vanzarilor, ajungand sa reprezinte 60% din cifra de afaceri BitDefender", arata Razvan Valceanu (foto), country manager BitDefender Romania.

Chiar daca 2009 a fost un an dificil din cauza conditiilor economice, a disponibilizarilor si reducerilor de buget, per total, piata de securitate din Romania a avut o tendinta usor ascendenta, comparativ cu 2008.

Citeste si Razvan Valceanu, BitDefender: Competitia a devenit tot mai acerba pe timp de criza

"Odata cu cresterea accesului la Internet in randul consumatorilor casnici a aparut necesitatea de securitate, protectie a fisierelor, informatiei, datelor personale impotriva atacurilor informatice", spune el.

In 2010, principalul obiectiv al companiei de securitate este acela de a-si consolida pozitia in piata in care opereaza.

"Urmarim sa ne intarim pozitia de lider autoritar pe piata de securitate din Romania", a declarat pentru Wall-Street Razvan Valceanu.

Referitor la piata de antivirus locala, reprezentantul BitDefender spune ca problemele create de recesiune nu vor disparea in nici un caz peste noapte.

"Institutiile publice si private vor trece inca prin momente dificile. In schimb, estimam ca segmentul home user va creste semnificativ, iar spre sfarsitul trimestrului al treilea al acestui an am putea asista chiar la o redresare a economiei."

BitDefender si Zotac International, producator mondial de placi de baza si carduri grafice, au semnat un acord de colaborare la nivel global prin care toti utilizatorii Zotac vor beneficia de licente BitDefender Internet Security 2010 incluse in CD-ul produsului.

Produsul BitDefender Internet Security 2010 protejeaza utilizatorul de virusi, atacuri informatice si spam. In plus, utilizatorul beneficiaza de optiuni de control parental si de firewall.

Vezi aici cum s-au protejat de criza jucatorii din piata de securitate IT si ce spun ei despre ce urmeaza in 2010.