BitDefender, unul din principalii jucatori ai pietei de securitate informatica pe piata locala, urmareste sa se dezvolte in acest an atat pe segmentul business, cat si pe cel al consumatorilor casnici si, mai ales, sa-si intareasca pozitia de "lider autoritar" pe piata de profil din Romania.
"In 2009, atat sectorul privat, cat si sectorul public si educational s-au confruntat cu reduceri de buget si, ca urmare, multe proiecte au fost inghetate. In schimb, segmentul home user a crescut valoric, dar si ca pondere in totalul vanzarilor, ajungand sa reprezinte 60% din cifra de afaceri BitDefender", arata Razvan Valceanu (foto), country manager BitDefender Romania.

Chiar daca 2009 a fost un an dificil din cauza conditiilor economice, a disponibilizarilor si reducerilor de buget, per total, piata de securitate din Romania a avut o tendinta usor ascendenta, comparativ cu 2008.

Citeste si Razvan Valceanu, BitDefender: Competitia a devenit tot mai acerba pe timp de criza

"Odata cu cresterea accesului la Internet in randul consumatorilor casnici a aparut necesitatea de securitate, protectie a fisierelor, informatiei, datelor personale impotriva atacurilor informatice", spune el.

In 2010, principalul obiectiv al companiei de securitate este acela de a-si consolida pozitia in piata in care opereaza.

"Urmarim sa ne intarim pozitia de lider autoritar pe piata de securitate din Romania", a declarat pentru Wall-Street Razvan Valceanu.

Referitor la piata de antivirus locala, reprezentantul BitDefender spune ca problemele create de recesiune nu vor disparea in nici un caz peste noapte.

"Institutiile publice si private vor trece inca prin momente dificile. In schimb, estimam ca segmentul home user va creste semnificativ, iar spre sfarsitul trimestrului al treilea al acestui an am putea asista chiar la o redresare a economiei."

BitDefender si Zotac International, producator mondial de placi de baza si carduri grafice, au semnat un acord de colaborare la nivel global prin care toti utilizatorii Zotac vor beneficia de licente BitDefender Internet Security 2010 incluse in CD-ul produsului.

Produsul BitDefender Internet Security 2010 protejeaza utilizatorul de virusi, atacuri informatice si spam. In plus, utilizatorul beneficiaza de optiuni de control parental si de firewall.

Vezi aici cum s-au protejat de criza jucatorii din piata de securitate IT si ce spun ei despre ce urmeaza in 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri