HP a informat compania Cartridge World North America ca a descoperit o incalcare a unui brevetel HP referitor la cerneala, in cazul cernelei vandute de mai multe francize ale grupului Cartridge World.
Frauda a fost descoperita in urma unor actiuni de testare si identificare a contrafacerilor desfasurate la nivel mondial de grupul HP Imaging and Printing, cu scopul de a-si proteja drepturile de proprietate intelectuala.

In martie 2005, acelasi grup a descoperit incalcarea brevetelor si in cazul anumitor cartuse comercializate de InkCycle sub marca Staples. HP si InkCycle au solutionat rapid aceasta problema, dupa ce InkCycle a schimbat formulele de producere a cernelurilor sale.

„HP cheltuieste anual milioane de dolari in domeniul cercetarii si dezvoltarii, pentru a crea tehnologii inovatoare care sa aduca beneficii clientilor si de aceea suntem foarte rigurosi in protejarea acestei investitii”, spune Pradeep Jotwani, prim vicepresedinte al diviziei de consumabile din cadrul Grupului Imaging and Printing al HP. „HP spera ca organizatia Cartridge World North America isi va asista francizele in respectarea imediata a legii”.
Intr-un alt caz, cel dintre HP si Rhinotek Computer Products, companiile au ajuns la o intelegere in procesul pe care HP l-a intentat in martie 2005 pentru reclama falsa si competitie neloiala. Rhinotek achizitiona cartuse de cerneala HP folosite, le reincarca cu cerneala obisnuita si apoi le revindea. In procesul intentat, HP a sustinut ca ambalajele folosite de Rhinotek nu informeaza corect consumatorii despre faptul ca aceste produse „compatibile” nu sunt noi, ci folosite.

O cercetare realizata la cererea HP a confirmat faptul ca mai mult de jumatate din consumatorii intervievati au considerat cartusele Rhinotek reincarcate ca fiind noi. Rhinotek a negat orice neregula, dar a fost de acord printre altele sa modifice ambalajul astfel incat sa indice mai clar faptul ca aceste cartuse sunt folosite, reincarcate sau reciclate. HP considera ca aceasta precizare, impreuna cu alte modificari agreate, vor aduce beneficii consumatorilor, care au dreptul sa stie ca achizitioneaza produse folosite.

Despre HP

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii. In ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 31 iulie 2005, veniturile obtinute de HP au totalizat 85,2 miliarde USD. Mai multe informatii despre HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) puteti gasi la www.hp.com.