AMD revine pe profit dupa o pauza de trei ani

Producatorul de microprocesoare Advanced Micro Devices (AMD) a intrat pe profit in trimestrul al patrulea din 2009, dupa o pauza de aproape trei ani, ca urmare a acordului cu Intel si a schimbarii modelului de business, scrie PC World.
Compania a raportat un profit net de 1,18 miliarde dolari in trimestrul al patrulea din 2009, o imbunatatire fata de anul anterior, cand a avut pierderi de 1,44 miliarde dolari.

AMD a inregistrat venituri de 1,65 miliarde dolari, in crestere cu 42% comparativ cu perioada similara a anului precedent. Veniturile au depasit estimarile analistilor, care se asteptau la vanzari de 1,5 miliarde dolari.

Imbunatatirea rezultatelor se datoreaza vanzarilor de procesoare in crestere din timpul sarbatorilor dar si cererii de placi grafice Radeon. De asemenea, acordul cu Intel, prin care compania a obtinut 1,25 miliarde dolari, a determinat cresterea profitului.

AMD a suferit trei ani consecutivi de pierderi dupa ce nu a reusit sa lanseze noi modele de chip-uri si dupa ce vanzarile au fost afectate de recesiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri