Compania americana de telecomunicatii Motorola a depus o plangere la Comisia Internationala de Comert (ITC) din Statele Unite impotriva Research in Motion (RIM) prin care acuza producatorul de smartphone-uri de folosire ilegala a unor tehnologi importante, scrie Wall Street Journal.
Motorola vrea sa obtina o hotarare judecatoreasca prin care sa interzica producatorului RIM vanzarea si folosirea tehnologiilor care apatin producatorului american. Motorola sustine ca tehnologile fac parte din dezvoltarea de inovatii Motorola in importante arii cum ar fi accesul Wi-FI, interfata utilizatorului si gestionarea aplicatiilor.

Dupa ce in 2005 Broadcom a depus o plangere impotriva Qualcomm, din care a rezultat un acord relativ rapid dintre cele doua companii, ITC a devenit o modalitate tot mai populara printre grupurile IT prin care isi rezolva disputele legale.

“Motorola va continua sa faca tot ce este necesar pentru a proteja proprietatea intelectuala, care este cruciala pentru operatiunile companiei”, a declarat Jonathan Meyer, jurist in cadrul companiei.

Plangerea inaintata de Motorola este cea mai recenta actiune din disputa celor doi producatori de telefoane mobile privind drepturile de autor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Telefoane ieftine: ce sa-ti cumperi cu banii ramasi dupa concediu