Royal Philips Electronics, cel mai mare producator de electronice din Europa, a afisat pentru al patrulea trimestru un profit peste estimarile analistilor, sustinut de divizia de ingrijire a sanatatii si de reducerea costurilor fixe.


Profitul net a fost in al patrulea trimestru din 2009 de 251 milioane euro, sau 27 centi/actiune, fata de o pierdere de 1,17 miliarde euro, sau 1,26 euro/actiune, in aceeasi perioada din 2008, potrivit NewsIn.

Analistii estimau, in medie, un profit de 249 milioane euro, potrivit unui sondaj Bloomberg. Actiunile companiei s-au apreciat cu 4,4% in urma anuntului, cel mai mare avans din ultimele doua luni.

"Din punct de vedere operational, rezultatele au fost peste asteptari in toate segmentele. Sectorul de ingrijire a sanatatii a fost deosebit de puternic, in pofida conditiilor dificile din piata", a declarat Eric de Graaf, analist in cadrul Petercam.

Directorul executiv al companiei, Gerard Kleisterlee, a anuntat anul trecut ca va disponibiliza 6.000 de persoane, pe fondul unei scaderi a cererii.

Vanzarile au scazut in al patrulea trimestru la 7,26 miliarde euro, de la 7,62 miliarde euro, depasind estimarea medie a analistilor, de 7,05 miliarde euro.

Castigurile inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari au avansat la 662 milioane euro, de la 26 milioane euro in aceeasi perioada din 2008.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri