Magazinul de aplicatii va oferi "doar cateva sute de astfel de soft-uri, si nu poate fi considerat un magazin de aplicatii", a declarat Jim Wong, presedintele diviziei pentru produse IT.

De asemenea, compania vrea sa introduca primul netbook sau primul laptop ieftin, care va folosi sistemul de operare Chrome de la Google, in al treilea trimestrul din acest an.

Acer va patrunde intr-o piata dominata de Apple si Amazon prin oferirea de soft-uri ce pot fi descarcate online si a cititoarelor de carti digitale dupa ce si-a marit cota de piata prin ofeirea de notebook-uri ieftine in timpul crizei economice. Lansarea de noi produse va ajuta compania sa isi mareasca profitul net cu aproximativ 3% in urmatorii doi ani, a declarat Wong.

La sfarsitul lunii iunie, Acer va lansa primul cititor electronic cu un ecran de sase inci si va fi distribuit initial in cinci tari europene. Terminalul va concura cu Kindle de la Amazon, Nook de la Barnes & Noble si Reader de la Sony.

"Amazon si Barnes & Noble activeza in piata din America de Nord, in timp ce in Europa de Vest si regiunea Asia Pacific avem editori cu care colaboram", a declarat Wong. Acer poarta discutii cu editorii de carti, ziare si reviste pentru a furniza continut.

Potrivit companiei de cercetare DisplaySearch, vanzarile globale de hartie electronica, folosita in citioarele de carti electronice, vor creste cu 64% anual pana la 1,8 miliarde unitati pana in 2018. De asemenea, Acer l-a depasit in al treilea trimestru pe producatorul Dell in piata globala de PC-uri, dupa ce a inregistrat o crestere peste asteptari a vanzarilor.