Lansarea modu in Romania constituie o premiera europeana si, totodata, o provocare pentru industria telecom locala, potrivit lui Alin Cirstea, CEO TDT Distribution.

Terminalul mobil cu functiile de baza ale comunicarii, music player si memorie interna de 2GB, va fi lansat oficial pe piata locala la mijlocul lunii februarie.

Pretul telefonul, creditat de catre Cartea Recordurilor ca fiind cel mai usor din lume, nu este disponibil momentan. Karsten Wildberger, CCO Vodafone Romania, sustine ca, din punct de vedere al pretului, modu nu va fi nici in categoria cea mai joasa, dar nu va atinge nici zona high-end.

modu este diferit fata de alte telefoane mobile prin faptul ca telefonul poate fi inserat intr-o serie de jacket-uri care ofera un ecosistem cu functii noi, pentru a da utilizatorilor posibilitatea de a schimba felul in care arata propriul terminal.

Telefonul poate fi folosit, totodata, independent. Este disponibil deocamdata in doua culori.

modu are o tastatura minimalista cu sapte taste si interfata grafica unica, ecran color Oled, Bluetooth, micro USB. In prezent sunt disponibile 5 jacket-uri - expres, mini, night, sport si photo frame. "Pretul unei huse va fi undeva intre 20-40% din valoarea telefonului in sine", sustine Wildberger.

TDT Distribution va coordona sapte tari cu o populatie totala de peste 100 milioane de locuitori: Romania, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Serbia si Croatia.

"Conform mai multor studii realizate anul trecut, toate aceste piete sunt in dezvoltare si pe un trend ascendent in ceea ce priveste penetrarea serviciilor telecom si apetitul utilizatorilor pentru gadget-uri inovatoare", a spus Cirstea.