La sfarsitul anului trecut, compania a realizat o cifra de afaceri de aproape 20 milioane euro, din care EBITDA reprezinta 25% (5 milioane euro).

Raportat la perioada similara a anului 2008, TotalSoft a inregistrat, pe langa cresterea cifrei de afaceri, si o crestere a EBITDA cu aproape 40%. Veniturile obtinute de companie provin in proportie de 70% din vanzarile realizate pe piata romaneasca, restul de 30% rezultand din export.

Ca obiective pe termen mediu, compania pregateste lansarea sistemului Charisma ERP pe web (2011) si cresterea, pana in 2014, a veniturilor provenite din vanzarile realizate pe piata externa la 50%. Pentru 2010, TotalSoft isi fixeaza ca tinta o crestere consolidata a vanzarilor cu circa 20%, pana la valoarea de 24 milioane euro si un EBITDA de 6 milioane euro.

Citeste aici mai multe despre cum vede seful TotalSoft anul 2010

Desi 2009 a fost un an extrem de dificil pentru piata IT&C, reflectat si in zona pietei de solutii ERP, TotalSoft a reusit o crestere de 32% a veniturilor obtinute din Charisma ERP, adaugand 45 de noi clienti. La polul opus s-a situat sistemul de project management Primavera, ale carui scaderi au fost simtitoare pe fondul prabusirii pietei constructiilor si a proiectelor de infrastructura.

Anul 2009 a fost un an in care contractele internationale au crescut in mod semnificativ, printre clientii care s-au alaturat portofoliului TotalSoft numarandu-se OMV Viena, Credins Leasing Albania, Deutsche Leasing Bulgaria sau Kronos Bulgaria. Pe plan local, au ales sa-si intareasca infrastructura software cu solutii TotalSoft Euroconstruct, Medisystem (Spitalul si centrele medicale Euroclinic), Hotel Radisson etc.

“Anul care tocmai s-a incheiat a fost un an greu in care am reusit o crestere care in mod normal nu ne-ar multumi. Totusi, tinand cont ca firme mari de software au scazut si cu 40%, cred ca am incheiat un an dificil dar l-am incheiat bine. In 2010 vom creste numarul de proiecte internationale, prin office-urile noastre, vom lansa noi produse si ne vom consolida pozitia de furnizor roman de ERP preferat de companiile private” declara Liviu Dragan (foto), general manager TotalSoft.

Demersurile deschiderii unor noi birouri externe au intrat in linie dreapta, TotalSoft intentionand ca in decursul acestui prim trimestru sa anunte oficial deschiderea office-ului din Bulgaria iar pana la sfarsitul anului deschiderea celui din Grecia. In anii care urmeaza, TotalSoft are in plan extinderea de birouri si in Germania, Anglia, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Rusia si Polonia.