Planul anuntat de directorul executiv Oracle vine dupa ce compania primit OK-ul autoritatilor europene pentru preluarea mult amanata a producatorului de computere Sun Microsystems. Recent Sun s-a delistat de la bursa, fiind un semnal ca preluarea este aproape completa.

Prin aceastea achizitie, Ellison, al carui imperiu se bazeaza pe vanzarea de soft-uri, a declarat ca obiectivul Oracle se va schimba radical.

Executivul vrea sa transforme Oracle intr-o companie care se va ocupa de servere la fel ca de divizia software.

Ellison a declarat ca va angaja 2.000 de persoane care vor depasi disponibilizarile facute la Sun, ce are 27.596 de angajati. Desi erau voci in industrie care anuntau ca Oracle va reduce din forta de munca a Sun dupa preluare, Ellison a infirmat aceste zvonuri declarand ca "grupul va intra curand pe profit".

Oracle se va axa pe sisteme ce combina hardware-ul cu software si vor fi vandute catre companii. Ellison a declarat ca acestea vor costa mai putin si vor functiona mai bine decat sistemele care folosesc componente de la diferite companii. Executivul a declarat ca Oracle va anuntat doua sisteme de acest fel pana la sfarsitul anului, fara a face mai multe precizari.

CEO-ul Oracle a declarat ca Sun va aduce venituri de aproximativ 1,5 miliarde dolari companiei in primul an, in mare parte datorita faptului ca "renunta la companiile care nu sunt profitabile".