Cunoscutul antreprenor IT Larry Ellison se pregateste sa intre intr-o noua faza cu Oracle, care va include angajarea a 2.000 persoane pentru divizia de vanzari si inginerie si dezvoltarea unei linii de computere de inalta definitie, scrie Wall Street Journal.

Planul anuntat de directorul executiv Oracle vine dupa ce compania primit OK-ul autoritatilor europene pentru preluarea mult amanata a producatorului de computere Sun Microsystems. Recent Sun s-a delistat de la bursa, fiind un semnal ca preluarea este aproape completa.

Prin aceastea achizitie, Ellison, al carui imperiu se bazeaza pe vanzarea de soft-uri, a declarat ca obiectivul Oracle se va schimba radical.

Executivul vrea sa transforme Oracle intr-o companie care se va ocupa de servere la fel ca de divizia software.

Ellison a declarat ca va angaja 2.000 de persoane care vor depasi disponibilizarile facute la Sun, ce are 27.596 de angajati. Desi erau voci in industrie care anuntau ca Oracle va reduce din forta de munca a Sun dupa preluare, Ellison a infirmat aceste zvonuri declarand ca "grupul va intra curand pe profit".

Oracle se va axa pe sisteme ce combina hardware-ul cu software si vor fi vandute catre companii. Ellison a declarat ca acestea vor costa mai putin si vor functiona mai bine decat sistemele care folosesc componente de la diferite companii. Executivul a declarat ca Oracle va anuntat doua sisteme de acest fel pana la sfarsitul anului, fara a face mai multe precizari.

CEO-ul Oracle a declarat ca Sun va aduce venituri de aproximativ 1,5 miliarde dolari companiei in primul an, in mare parte datorita faptului ca "renunta la companiile care nu sunt profitabile".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri