Valoarea contractului dintre Euroconstruct si TotalSoft, unul din principalii producatori de software de business de pe plan local, este de aproximativ 25.000 euro, iar durata lui este de doua luni (se va finaliza la inceputul lunii februarie).

Unul din obiectivele acestei achizitii a fost intentia de a acoperi o arie mai larga de proiecte, inclusiv proiecte provenite din licitatiile publice, si subcontractarea unor lucrari de la firme de constructii care folosesc deja Primavera.

Pe langa acest sistem, integrat cu o aplicatie de devize dezvoltata de TotalSoft, s-au furnizat si servicii de training pentru mai multe categorii de utilizatori care vor gestiona proiectele firmei timisorene.

Proiectul pilot, la realizarea caruia Euroconstruct va utiliza sistemul de project management Primavera, este Autostrada Timisoara – Arad. In calitate de subcontractant, Euroconstruct va executa, in decursul a 12 luni, 7 poduri si 8 podete cu o valoare totala de 3 milioane euro.

In Romania, TotalSoft este singurul partener Oracle cu dreptul de a vinde Primavera si de a oferi servicii adiacente (implementare, consultanta, suport tehnic precum si servicii de scolarizare recunoscute pe plan national si international). Compania are un portofoliu de peste 600 clienti Primavera si o cota de piata in zona de project management de 90%.

In 2009, TotalSoft a realizat o cifra de afaceri de aproape 20 milioane euro si un profit de 5 milioane euro.