Profitul producatorului de echipamente de telecomunicatii Motorola a crescut in al patrulea trimestru datorita vanzarilor de smartphone-uri, care, totusi, ar putea sa scada in primul trimestru, scrie Wall Street Journal.
Veniturile au fost sustinute de lansarea din preajma Sarbatorilor a telefoanelor cu sistem de operare Android, care au beneficiat de promotii importante din partea operatorului telecom Verizon Wireless.

Terminalele de acest tip reprezinta primele telefoane, dupa o pauza de cinci ani, care au atras atentia in mod deosebit.

Compania a vandut 2 milioane de smartphone-uri Android in trimestrul al patrulea si vrea sa vanda intre 11 si 14 milioane in acest an.

Motorola a raportat un profit de 142 milioane dolari in trimestrul al patrulea, comparativ cu pierderile de 3,66 miliarde dolari, cat au fost cu un an in urma. Veniturile au scazut fata de anul trecut cu aproximativ 20%, la 5,72 miliarde dolari.

Vanzarile diviziei de retele ale companiei au scazut cu 24% la doua miliarde dolari. Cererea pentru echipamente a ramas scazuta deoarece clientii tind sa cheltuie mai putin. Aceasta divizie se asteapta la scaderi de doua cifre in primul trimestru.

Divizia de enterprise mobility a inregistrat vanzari de doua miliarde dolari, un declin de 12% fata de anul anterior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri