Vanzarile Amazon au crescut cu 42% la aproape 10 mld. dolari

Vanzarile Amazon, cel mai mare retailer online, au crescut in ultimele trei luni din 2009 cu 42% fata de anul anterior, dupa ce consumatorii au facut achizitii online in preajma sarbatorilor de iarna, scrie PC Magazine.

Amazon a inregistrat in al patrulea trimestru un profit net de 385 milioane dolari, cu 71% mai mare, la vanzari de 9,52 miliarde dolari, care au fost in crestere cu 42% fata de 6,7 miliarde dolari, valoarea din 2008.

Amazon s-a axat pe un singur produs fabricat de companie, si anume Kindle, a declarat directorul executiv al companiei, Jeff Bezos.

De asemenea, compania a anuntat ca vanzarile media de la nivel global au crescut cu 29% la 4,68 miliarde dolari, in timp ce electronicele si alte produse au crescut cu 60%, la 4,61 miliarde dolari. Cu rate de schimb favorabile, ratele de crestere ar putea fi intre 23 si respectiv 54%.

"Milioane de oameni detin acum Kindle, iar acestia citesc foarte mult. Cand avem ambele editii ale unei carti, vindem sase in format electronic la fiecare 10 carti fizice. Acestea sunt datele pana in prezent si includ doar cartile platite, cele gratuite fiind mult mai raspandite", a declarat directorul executiv.

Pentru primul trimestru, Amazon a preconizat venituri intre 6,45 miliarde dolari si 7 miliarde, sau o crestere intre 32% si 43% comparativ cu primul trimestrul din 2009. Profitul net este de asteptat sa se situeze intre 275 milioane si 365 milioane dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri