Potrivit comunicatului Telemobil, companie achizitionata in vara de Cosmote Romania, masura a fost luata intrucat anul acesta va fi unul dificil, dar in care ”trebuie depuse eforturi semnificative pentru a construi si a mentine o performanta pozitiva”.

Aceasta este una dintre primele decizii de eficientizare luate de noul actionariat al Telemobil ca urmare a achizitiei de catre Cosmote Group.

”Conducerea companiei estimeaza ca ar putea fi vorba despre 350 de persoane, intrucat fiind un program de plecari voluntare nu se poate anticipa cati vor accepta. Toti oamenii au fost deja anuntati in mod transparent”, a declarat pentru Wall-Street, Eugen Secmerean, PR Account Manager la agentia de comunicare V+O Communication si purtator de cuvant al Telemobil.

In 2008 compania avea aproape 700 de angajati, potrivit datelor de la Ministerul de Finante.

Programul consta in plati compensatorii si alte beneficii, printre care asigurare medicala pentru sase luni, sustinerea angajatilor implicati in continuarea carierei profesionale prin servicii de resurse umane, acces gratuit la serviciile telecom ale companiei (in limita unui numar de minute nationale si in retea), tot timp de sase luni.

In 2008, Telemobil avea 374.000 de clienti si a inregistrat o cifra de afaceri de 60,6 milioane de euro si pierderi in jurul a 40 de milioane de euro.