Criza economica a afectat si piata de telecomunicatii, determinand conducerea Telemobil (operatorul Zapp) sa decida restructurarea companiei printr-un program de plecari voluntare prin care se estimeaza ca 350 de persoane ar putea parasi operatorul.
Potrivit comunicatului Telemobil, companie achizitionata in vara de Cosmote Romania, masura a fost luata intrucat anul acesta va fi unul dificil, dar in care ”trebuie depuse eforturi semnificative pentru a construi si a mentine o performanta pozitiva”.

Aceasta este una dintre primele decizii de eficientizare luate de noul actionariat al Telemobil ca urmare a achizitiei de catre Cosmote Group.

”Conducerea companiei estimeaza ca ar putea fi vorba despre 350 de persoane, intrucat fiind un program de plecari voluntare nu se poate anticipa cati vor accepta. Toti oamenii au fost deja anuntati in mod transparent”, a declarat pentru Wall-Street, Eugen Secmerean, PR Account Manager la agentia de comunicare V+O Communication si purtator de cuvant al Telemobil.

In 2008 compania avea aproape 700 de angajati, potrivit datelor de la Ministerul de Finante.

Programul consta in plati compensatorii si alte beneficii, printre care asigurare medicala pentru sase luni, sustinerea angajatilor implicati in continuarea carierei profesionale prin servicii de resurse umane, acces gratuit la serviciile telecom ale companiei (in limita unui numar de minute nationale si in retea), tot timp de sase luni.

In 2008, Telemobil avea 374.000 de clienti si a inregistrat o cifra de afaceri de 60,6 milioane de euro si pierderi in jurul a 40 de milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri