Daniel Ionescu, fostul manager al BitDefender, este din decembrie director de strategie si marketing al TotalSoft, unul dintre principalii producatori de solutii de business din Romania. Rolul acestuia va fi de a ajuta compania in extinderea pe plan international si de a creste valoarea de piata a TotalSoft in urmatorii doi-trei ani.
Discutiile dintre Ionescu si Liviu Dragan, directorul general si actionarul a 20% din TotalSoft, au inceput la finalul anului trecut, iar de la jumatatea lunii decembrie fostul manager BitDefender s-a alaturat producatorului de software.

Conform retelei de socializare LinkedIn, Daniel Ionescu (foto) a lucrat peste zece ani la BitDefender, divizia de securitate informatica a Softwin, companie condusa de Florin Talpes.

Ionescu este din ianuarie 2007 directorul general al firmei de consultanta strategica si dezvoltare internationala Infod, iar anul trecut a fost directorul operational al companiei MyStaff Software.

De asemenea, in 2008, Ionescu a lansat firma myCRM, specializata in furnizarea de solutii software.

“TotalSoft este in plina constructie a unui plan de dezvoltare internationala. Vizam atat deschidere de birouri externe, cat si achizitii de companii care ar putea completa portofoliul nostru de solutii (n.red.: compania are un buget de achizitii de 2,5-3 milioane de euro pentru 2010). Tinand cont ca in cei zece ani de activitate in BitDefender, Daniel a reusit sa transforme un produs romanesc intr-un succes international, experienta lui l-a recomandat pentru o pozitie de strategie in TotalSoft”, au declarat pentru Wall-Street oficialii TotalSoft.

Printre obiectivele lui Ionescu se numara propunerea unei strategii de crestere a valorii TotalSoft pentru urmatorii doi, trei ani si constructia unei echipe de marketing puternice care sa directioneze solutiile companiei spre nise cu mare potential sau spre integrari cu marii jucatori de aplicatii.

“Principalul rol va fi de integrare a directiilor noastre de business, astfel incat sa se adreseze cat mai eficient pietelor externe. Nu vorbim doar de o orientare spre dezvoltare internationala, dar si de implicare efectiva in executia planurilor de actiuni. Pe de alta parte, va revizui portofoliul de solutii si va recomanda noi directii de business, profitabile, care pot creste rapid valoarea companiei”, au mai declarat reprezentantii companiei detinute in proportie de 80% de fondul de investitii Global Finance.

Desi in 2008 s-a vorbit despre un posibil exit al Global Finance, Liviu Dragan afirma in septembrie ca acest lucru nu se va intampla in urmatorii patru - cinci ani. “Avem un obiectiv ca in 2014 sa ajungem la 70 milioane de euro", spunea atunci managerul.

TotalSoft va lansa in primul trimestru din acest an o filiala in Bulgaria, iar pana la sfarsitul anului una in Grecia, pentru ca in anii care urmeaza, managementul vizand birouri in Germania, Anglia, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Rusia si Polonia.

Pietele externe ar trebui sa ajunga de la 30% din afacerile companiei anul trecut la 50% pana in 2013.

In 2009, firma a avut o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro, cu un profit operational de 25%.

Stirea despre venirea lui Daniel Ionescu la TotalSoft a aparut initial pe blogul bazilide.blogspot.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri