Programul OmniVServ nu implica investitii suplimentare in infrastructura acestuia, ofera securitatea datelor, este disponibil in permanenta si pentru functionare pot fi alocate resurse la cerere pe perioade determinate, costurile fiind intre 1 si 12,64 euro pe zi.

Omnilogic, impreuna cu partenerii sai Cisco Systems, SUN/Oracle, EMC, VMWare si CheckPoint va pune la dispozitie o interfata web prin intermediul careia clientul isi poate configura/reconfigura o solutie potrivita pentru cerintele activitatii sale si pentru perioada de timp pentru care aceste resurse sunt necesare.

“Conceptul de cloud computing valorifica tehnologiile de consolidare a resurselor IT&C, prin aplicarea pe scara larga a politicilor de virtualizare. Am sustinut constant in ultimii doi ani ca serviciile online reprezinta si vor reprezenta, in urmatorii ani, vectorul principal de crestere al businessului de IT&C”, a declarat Gabriel Marin, directorul general al Omnilogic.

Aceasta solutie face parte din initiativa de promovare a cloud computingului in Europa de Sud-Est de catre Omngilogic.

“Conform business-plan-ului nostru, practic in fiecare trimestru al lui 2010 vom adauga noi servicii si produse (infrastructura, software si servicii profesionale), toate in regim la cerere, ” a mai spus Marin.

In 2008, compania a avut o cifra de afaceri de 304,2 milioane de lei (82,6 mil euro), iar conform unor declaratii recente ale lui Gabriel Marin, anul trecut Omnilogic ar fi ajuns la un business cuprins intre 300-330 mil. lei (70,7-77,8 mil. euro).

Potrivit acestuia, profitul operational al firmei s-a diminuat in 2009 cu 30% fata de 2008.

In urma cu doi ani compania a avut un profit net de 915.000 de euro, iar pentru 2009 Marin estima ca profitul net va fi 1-1,5% din cifra de afaceri pe 2009, deci valoarea profitului va fi intre 3 si 4,9 milioane de lei (0,7 si 1,1 milioane euro).