Nokia Siemens Networks, compania de telecomunicatii formata de Nokia Oyj si Siemens AG, sustine impreuna cu furnizori de dispozitive mobile introducerea tehnologiei Long Term Evolution (LTE).
“LTE este tehnologia mobila de banda larga super-rapida, pe care o putem livra chiar astazi. Aceasta ii ajuta pe operatori sa faca fata provocarii reprezentate de cresterea traficului de date. Sustinem introducerea LTE prin colaborarea noastra cu furnizori de dispozitive, precum LG, si prin asigurarea unei tranzitii catre LTE intr-o maniera facila si la costuri optime, doar prin upgrade software”, declara Marc Rouanne, director sisteme retele Nokia Siemens Networks.

Nokia Siemens Networks si LG Electronics au atins o rata de transfer de date LTE in downlink (link-ul de la un satelit la o statie de sol) de 100 Mbps, viteza maxima pentru un terminal LTE de clasa 3.

In LTE, echipamentele utilizatorilor sunt impartite in trei clase, in functie de ratele potentiale de transfer de date in uplink (link-ul utilizat pentru transmiterea semnalelor de la un terminal de pamant la un satelit) si downlink. Se preconizeaza ca terminalele de clasa 3 vor fi primele terminale LTE comerciale utilizate la scara larga atunci cand vor fi lansate spre sfarsitul lui 2010.

Nokia Siemens Networks (NSN) si LG lucreaza in continuare la testarea LTE in alte benzi de frecventa si la imbunatatirea performantei. In plus fata de initiativele derulate in centrele sale de R&D, NSN a introdus deja un numar de terminale LG in reteaua de testare live over-the-air din zona Espoo, Finlanda, folosind scenarii de mobilitate din viata reala.

Pentru furnizorii de servicii de comunicatii, solutia LTE aduce o utilizare mai eficienta si mai lexibila a spectrului de frecventa, precum si o simplificare a arhitecturii retelelor. In acest mod se vor reduce costurile volumului de trafic transferat, lucru care va permite operatorilor sa ofere tarife de acces la Internet cu un tarif lunar fix, cu mentinerea profitabilitatii, arata Dragos Chivu, country director al Nokia Siemens Networks Romania.

In Romania, NSN este prezenta in retelele primilor sase operatori de telefonie prezenti pe piata locala, cat si in numeroase proiecte publice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri