Cele 2.500 de locatii pentru comunicatii video, disponibile pe site-ul web al companiei Regus si amplasate in propriile centre sau ale partenerilor, acopera 115 tari si 1.110 zone suburbane si orase, printre care Bucuresti si Cluj-Napoca.

Extinderea facilitatilor de comunicatii video ale Regus vine ca raspuns la cererea crescuta pentru acest tip de solutii, compania inregistrand anul trecut o crestere globala de 22% a volumului de solicitari privind serviciul respectiv. Aceasta tendinta este in ton cu unul dintre studiile recente ale companiei de cercetare si consultanta Gartner, potrivit caruia valoarea pietei de comunicatii video este estimata sa inregistreze o rata anuala de crestere de 17,8% intre 2008 si 2013, de la 3,8 miliarde dolari la 8,6 miliarde.

Potrivit companiei Regus, evolutia ascendenta a cererii pentru comunicatii video se datoreaza preocuparii organizatiilor pentru gasirea unor solutii inteligente de a reduce timpul alocat calatoriilor, impactul asociat acestora asupra mediului si mai ales costurile, fara a compromite derularea obisnuita a afacerilor. In plus, comunicatiile video pot avea costuri cu 75% mai mici fata de calatorii.

Fiind o piata emergenta, Romania se numara astazi printre tarile in care diverse companii multinationale au ales sa-si extinda activitatea, prin deschiderea unor birouri locale. In ceea ce priveste companiile venite din strainatate care au apelat la serviciile Regus, acestea provin cu precadere din SUA, Anglia si Spania, compania inregistrand cele mai multe cereri pentru spatiile de lucru flexibile din partea organizatiilor ce activeaza in industriile IT si telecomunicatii, dar si farma.

Vezi si Regus: Criza favorizeaza cererea pentru spatii de lucru flexibile

Pe langa facilitatile traditionale de comunicatii video, compania Regus a deschis accesul public la studiouri de teleprezenta, cu conexiuni prin cablu si wireless, folosind echipamente Polycom RPX.

Citeste aici mai multe despre avantajele comunicarii video.