Potrivit publicatiei financiare Wall Street Journal, Amazon ar putea lua in considerarea posibila achizitie a principalului serviciu online de vanzarea a filmelor, dupa ce in luna iulie au aparut zvonuri legate de aceasta tranzactie.

Zvonurile conform carora compania este in atentia unor cumparatori nu sunt noi, insa motivul pentru care aceasta va putea fi achizitionata este destul de plauzibil.

In ultimii ani, Netflix a fost una dintre companiile care s-au dezvoltat in sectorul IT. In ultimul trimestru, compania a reusit o crestere cu 36% a profitului, la 30,9 milioane dolari, iar venitul a crescut cu 24%, la 445 milioane dolari. De asemenea, compania are in prezent 12 milioane de abonati.

"Exista o posibilitate destul de mare ca tranzactia sa aiba loc", a declarat Collins Stewart, analist al companiei Sandeep Aggarwal. Acesta crede ca Netflix se pliaza in strategia globala a Amazon. "Daca o companie este un lider al categoriei si se dezvolta rapid, aceasta va fi achizitionata", a adaugat analistul.