Centrul HP de servicii partajate, Global eBusiness Operations Center (GeBOC), va creste numarul angajatilor cu 30% (respectiv 600 de persoane) pana la finalul acestui an, prin atragerea de studenti si tineri cu experienta profesionala de 1-2 ani.
Vestea vine dupa ce Alcatel-Lucent, unul din principalii jucatori ai pietei mondiale de telecomunicatii, a anuntat ca va angaja 200 de oameni la Timisoara.

“GeBOC doreste sa isi extinda echipa prin atragerea de studenti si absolventi de studii superioare, dar si a tinerilor cu experienta profesionala de 1-2 ani. Focusul activitatilor de recrutare se va orienta catre candidatii care vorbesc cat mai multe limbi straine”, a declarat Anca Tapai, staffing lead Hewlett-Packard Romania.

Astfel, pe langa cunoasterea limbii engleze, printre cerintele angajatorului se numara si capacitatile lingvistice pentru o alta limba europeana cum ar fi: limba germana, franceza, spaniola, italiana sau cele din categoria limbilor nordice (olandeza, norvegiana, suedeza etc.) sau limbi precum portugheza, ebraica, rusa sau alte limbi slave (poloneza, slovaca, ceha etc.).

Tinerii candidati selectati vor beneficia de training de specialitate si suport din partea specialistilor GeBOC.

Centrul GeBOC deruleaza multiple activitati de relationare cu clientul sau cu partenerii, activitati administrative si logistice, activitati de suport creditare si colectare a debitelor, activitati de suport a vanzarilor in 22 de limbi straine.

In prezent, centrul de servicii concentreaza eforturile a peste 2.000 de angajati, cu inalte competente in zona de limbi straine, oferind suport atat pentru celelalte divizii din cadrul HP, cat si pentru partenerii acestora.

Citeste aici un interviu cu Radu Enache, seful HP Romania, despre problemele pe care le-a intampinat compania in perioada de criza economica si despre cum s-a decis, impreuna cu majoritatea angajatilor, sa-si reduca salariul.

De asemenea, afla aici cum vor evolua in 2010 salariile angajatilor din IT.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si