Cel mai mare producator de telefoane mobile, Nokia, va reduce preturile la toate telefoanele din portofoliul sau, aruncand in lupta cu telefoanele de clasa medie ale rivalilor Samsung si Sony Ericsson cele mai ieftine smartphone-uri ale sale, scrie PhoneReview.

Nokia a anuntat ca aceste schimbari sunt normale, dat fiind faptul ca au loc reduceri de acest fel de cateva ori pe an. Surse apropiate au declarat ca Nokia a redus preturile in medie cu 10%.

De exemplu, dupa reducerea de pret, cel mai ieftin smartphone de la Nokia, modelul 5230, va fi vandut pentru 120 de euro in Finlanda, fata de 170 de euro, cat era anterior.

Cererea pentru telefoane ieftine a ajutat segmentul sa creasca in pofida recesiunii, sfidand tendintele pesimiste din industrie. Vanzarile au crescut cu 30% in trimestrul al patrulea, potrivit Stategy Analytics.

Reducerea de preturi de la Nokia vine dupa ce industria a revenit pe crestere dupa un an 2009 foarte dificil marcat de cererea scazuta a consumatorilor. Nokia a anuntat ca piata telefoniei mobile ar putea creste cu 10% in acest an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Telefoane pentru seniori cu ecran mare si baterie rezistenta