Cel mai mare producator de telefoane mobile, Nokia, va reduce preturile la toate telefoanele din portofoliul sau, aruncand in lupta cu telefoanele de clasa medie ale rivalilor Samsung si Sony Ericsson cele mai ieftine smartphone-uri ale sale, scrie PhoneReview.

Nokia a anuntat ca aceste schimbari sunt normale, dat fiind faptul ca au loc reduceri de acest fel de cateva ori pe an. Surse apropiate au declarat ca Nokia a redus preturile in medie cu 10%.

De exemplu, dupa reducerea de pret, cel mai ieftin smartphone de la Nokia, modelul 5230, va fi vandut pentru 120 de euro in Finlanda, fata de 170 de euro, cat era anterior.

Cererea pentru telefoane ieftine a ajutat segmentul sa creasca in pofida recesiunii, sfidand tendintele pesimiste din industrie. Vanzarile au crescut cu 30% in trimestrul al patrulea, potrivit Stategy Analytics.

Reducerea de preturi de la Nokia vine dupa ce industria a revenit pe crestere dupa un an 2009 foarte dificil marcat de cererea scazuta a consumatorilor. Nokia a anuntat ca piata telefoniei mobile ar putea creste cu 10% in acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri