Piata solutiilor profesionale de supraveghere si management al flotelor auto prin GPS a inregistrat o stagnare in prima parte a anului trecut, insa, in prezent, cererea a inceput sa creasca si a revenit la nivelul de la sfarsitul anului 2008, cand s-a atins maximul de vanzari.


"Piata solutiilor profesionale de supraveghere si management al flotelor auto prin GPS a inregistrat o stagnare in prima parte a anului trecut. Desi vanzarile catre companii de productie si distributie au crescut, acestea au fost aproape egalate de scaderile pe segmentul firmelor de constructii si imobiliare. In cea de-a doua parte a anului insa, estimam ca piata a inregistrat o scadere de minim 30%, din cauza lipsei de lichiditati a beneficiarilor solutiilor de management al flotelor auto prin satelit", a spus Adrian Dinu, director general S.A.S Grup, unul din jucatorii pietei romanesti de sisteme profesionale pentru localizare si monitorizare prin GPS.

In prezent insa, cererea a inceput sa creasca si a revenit la nivelul de la sfarsitul anului 2008, cand s-a atins maximul de vanzari.

In ceea ce priveste solutia de profil, SAS Fleet Pro, compania a inregistrat anul trecut o crestere de 33% , de la 6.000 de echipamente active la inceputul anului la peste 8.000 la data de 31 decembrie 2009.

Pentru anul curent, SAS Grup prevede o crestere de minim 35% a pietei de solutii de management al flotelor auto prin GPS.
In plus, compania estimeaza o crestere de minim 300% a pietei solutiilor de monitorizare a vehiculelor prin GPS.

"Piata solutiilor de supraveghere prin satelit a bunurilor si persoanelor va inregistra in Romania in anul 2010 o crestere de minim 100%, in contextul numarului mare de infractiuni aferente (furturi, jafuri etc.), precum si in conditiile in care criza economica a accentuat necesitatea unui control sporit asupra costurilor de transport si activitatii angajatilor", a adaugat Dinu.

Anul trecut, piata s-a ridicat la circa 15.000 de echipamente vandute, cea mai mare parte dintre acestea sub forma solutiilor profesionale pentru managementul flotelor auto.

Solutiile de supraveghere prin GPS se impart in trei mari categorii: solutii profesionale pentru managementul flotelor auto (cele mai cunoscute si mai vandute in prezent - reprezinta 90% din totalul pietei), sisteme pentru monitorizarea autoturismelor (personale sau de companie) si, respectiv, solutiile care pot asigura supravegherea atat a persoanelor care il au asupra lor, cat si a animalelor de companie, bicicletelor, ATV-urilor, precum si a diferitelor bunuri in locatie de gestiune (automate de cafea, copiatoare etc).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri