Grupul japonez Sony a afisat primele rezultate pozitive din ultimele cinci trimestre, dupa reluarea activitatilor de productie in divizia de televizoare, si si-a redus estimarile de pierderi pentru anul financiar ce se va incheia la sfarsitul lunii martie.
Profitul operational al grupului, ce concureaza cu Canon pe piata aparatelor foto digitale si cu Samsung pe piata televizoarelor, a fost de 146,1 miliarde yeni (1,16 miliarde euro) in perioada octombrie-decembrie 2009, dupa o pierdere de 17,96 miliarde in aceeasi perioada din 2008, potrivit NewsIn.

Lovita puternic de criza, compania Sony a suprimat mii de locuri de munca si a inchis mai multe fabrici in cursul acestui exercitiu financiar.

Grupul a mai anuntat ca a vandut, in al treilea trimestru fiscal, 6,5 milioane de console video PlayStation 3, in urcare de la 4,5 milioane in aceeasi perioada a anului precedent.

Pentru intregul an financiar 2009-2010, ce se va incheia la 31 martie, Sony prevede o pierdere operationala de 30 miliarde yeni, fata de o pierdere de 60 miliarde yeni estimata anterior. In anul finanicar 2008-2009, grupul a inregistrat pierderi de 227,78 miliarde yeni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri