Compania de cercetare Needham & Company estimeaza ca Apple va vinde doua milioane de iPad-uri in acest an, iar alte sase milioane vor fi vandute in 2011, scrie PC World.

Vanzarile vor incepe moderat. Analistul Charlie Wolf se asteapa sa vada aparitia unui catalizatorul al iPad-ului pentru a ajuta la cresterea vanzarilor Apple. De exemplu, cum a fost iTunes Store pentru iPod si App Store pentru iPhone.

De asemenea, este posibil ca Apple sa construiasca o infrastructura bazata pe aceste doua servicii, iar iBooks sa stimuleze vanzarile de iPad din urmatorii doi ani.

O atentie deosebita va fi adresata textului interactiv pentru cartile accesate de pe iPad, sustine analistul. iPad-ul ar putea fi cumparat de oameni care nu pot citi la lumina computerului cum ar fi persoanele in varsta.

De asemenea, acesta nu se asteapta ca iPad-ul sa se bucure de acelasi succes ca iPhone-ul. Peste un milion de iPhone-uri au fost vandute in primele 71 de zile de la lansare si a vandut opt milioane de unitati in trimestru care tocmai s-a incheiat. iPhone-ul a contribuit remarcabil la veniturile Apple fara sa le depaseasca semnificativ pe cele de iPod-uri. iPad-ul poate fi considerat un inlocuitor al iPod-ului Touch.

Estimarile lui Charlie Wolf sunt diferite de cele ale altor analisti. De exemplu, analistul IDC Richard Shim a declarat ca Apple va vinde 4-5 milioane de iPad-uri in acest an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri