Vanzarile vor incepe moderat. Analistul Charlie Wolf se asteapa sa vada aparitia unui catalizatorul al iPad-ului pentru a ajuta la cresterea vanzarilor Apple. De exemplu, cum a fost iTunes Store pentru iPod si App Store pentru iPhone.

De asemenea, este posibil ca Apple sa construiasca o infrastructura bazata pe aceste doua servicii, iar iBooks sa stimuleze vanzarile de iPad din urmatorii doi ani.

O atentie deosebita va fi adresata textului interactiv pentru cartile accesate de pe iPad, sustine analistul. iPad-ul ar putea fi cumparat de oameni care nu pot citi la lumina computerului cum ar fi persoanele in varsta.

De asemenea, acesta nu se asteapta ca iPad-ul sa se bucure de acelasi succes ca iPhone-ul. Peste un milion de iPhone-uri au fost vandute in primele 71 de zile de la lansare si a vandut opt milioane de unitati in trimestru care tocmai s-a incheiat. iPhone-ul a contribuit remarcabil la veniturile Apple fara sa le depaseasca semnificativ pe cele de iPod-uri. iPad-ul poate fi considerat un inlocuitor al iPod-ului Touch.

Estimarile lui Charlie Wolf sunt diferite de cele ale altor analisti. De exemplu, analistul IDC Richard Shim a declarat ca Apple va vinde 4-5 milioane de iPad-uri in acest an.