Amazon a cumparat o companie specializata in tehnologia touch-screen

Retailerul american online Amazon a preluat compania specializata in tehnologie touch-screen Touchco si ar putea dezvolta o noua versiune a cititorului de carti Kindle, care sa rivalizeze cu iPad-ul de la Apple, scrie The Telegraph.

Potrivit unui articol aparut in New York Times, Amazon va angaja inginerii Touchco in divizia de hardware Kindle. Touchco construieste interfete touch-screen ce permit mai multor persoane sa foloseasca un instrument in acelasi timp.

Aceasta foloseste o tehnologie numita IFSR (interpolating force-sensitive resistance) pentru a crea ecrane transparente si ieftine care pot detecta si procesa un numar de atingeri simultane, inclusiv deosebirea acestora.

Termenii tranzactiei nu au fost dezvaluiti, iar purtatorii de cuvant ai Amazon si ai Touchco au refuzat sa confirme acordul dintre cele doua companii.

Amazon vrea sa construiasca o versiune cu ecran tactil a cititorului de carti electronice Kindle pentru a concura cu recent lansatul iPad de la Apple. iPad-ul, care are un ecran tactil LCD si permite utilizatorilor sa citeasca si sa descarce carti in miscare.

Nu se stie daca tehnologia eInk folosita in prezent in cititorul Kindle va fi integrata si in urmatoare generatie de terminale. Tehnologia eInk reproduce textul care arata la fel ca o pagina de carte si deoarece nu necesita lumini de fundal consuma foarte putina energie.

Colin Sebastian, analist al companiei Lazard Capital, a declarat ca preluarea Touchco ar putea ajuta Amazon sa extinda functionalitatea Kindle-ului dincolo de cea de platforma de citit carti.

"Daca ecranul tactil este adaugat la Kindle sau oricare alt terminal Amazon, ar putea raspunde cererii pentru astfel de terminale. Orice instrument este dezavantajat daca nu ofera aceasta functie", a declarat analistul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri