Digital Cable Systems, unul din principalii jucatori de pe piata autohtona de telecomunicatii, a obtinut in 2009 venituri cu 20% mai mari comparativ cu anul precedent, inregistrand o cifra de afaceri de 30 milioane euro.
Dial Telecom, divizia de business a companiei, a generat 5 milioane euro din totalul veniturilor. Cel mai solicitat serviciu a fost cel de Internet, pentru care DCS a raportat o crestere de 30%.

In acest moment, compania detine si o baza de peste 3.000 de clienti rezidentiali pentru solutia de voce fixa, lansata in luna septembrie a anului trecut.

Conform estimarilor Digital Cable Systems, Internetul isi va mentine evolutia pozitiva si in 2010, compania vizand o crestere de 20-30% pentru acest serviciu. De asemenea, in acest an operatorul telecom mizeaza pe cresterea veniturilor prin lansarea de noi servicii si, implicit, prin atragerea a cateva mii de clienti noi.

”Veniturile pot creste in special prin lansarea de servicii noi, dar si din solutia de date, care are o rata anuala de crestere de cel putin 10% per ansamblul pietei, evolutie care a fost temperata usor de criza. In aceasta perioada, piata este caracterizata si de o nevoie de eficientizare si de reducere a costurilor, care se resimte atat in cazul operatorilor, cat si de partea clientilor. Anul trecut, aproximativ 30% dintre clientii Dial Telecom au solicitat renegocierea contractelor, care a fost facuta prin ofertarea de solutii si servicii noi, astfel incat valoarea contractelor nu s-a diminuat”, a declarat Dinu Malacopol (foto), CEO al Digital Cable Systems.

Criza financiara a determinat din ce in ce mai multe companii sa aleaga pachete de servicii integrate de telecomunicatii, acestea putand duce la economii lunare mai mari de 30%, conform Dial Telecom, divizia de business a Digital Cable Systems (DCS)

Pe o piata situata inca pe un trend ascendent, Digital Cable Systems prognozeaza o crestere a cifrei de afaceri si in 2010, cu pana la 15% comparativ cu 2009, dar si un plus de peste 10% a EBITDA, generat si de eficientizarea costurilor. In acest moment, valoarea pietei telecom din Romania se ridica la aproximativ 4 miliarde euro, 40% din aceasta suma fiind generata de segmentul nonconsumer (inclusiv sectorul guvernamental).

In 2010, veniturile telecom vor creste cu cel mult 5%, in timp ce consumul este asteptat sa se mareasca cu maxim 10%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri