In afara de listarea la bursa sau o posibila divizare, Deutsche Telekom vrea sa faca o reorganizare partiala la divizia aflata in dificultate, sau chiar o fuziune cu un rival ca Sprint, anunta Wall Street Journal.

Deutsche Telekom a purtat recent discutii cu mai multe banci, printre care Deutsche Bank despre o posibila listare la bursa, anunta publicatia financiara.

O fuziune cu un rival american este putin probabila din cauza restrictiilor tehnologice si din cauza celor impuse de autoritatile americane de reglementare.

Oficialii Deutsche Telekom ar putea lua o decizie pana la reuniunea anuala a actionarilor din mai. Andreas Leigers, purtatorul de cuvant al Deutsche Telekom, nu a dorit sa comenteze planurile grupului.

Rene Obermann, directorul executiv al grupului, declara pe 5 noiembrie, data la care s-au publicat rezultatele DT pentru trimestrul al treilea din 2009, ca nu este deloc incantat de felul in care a evoluat divizia din SUA, care aduce aproximativ un sferit din veniturile grupului.

Vanzarea unei parti din companie printr-o oferta publica initiala ar putea aduce actionarilor castiguri pe termen scurt si nu ar putea rezolva pe o perioada mai mare problemele pe care compania le intampina pe piata americana.

Operatorul german trebuie sa-si schimbe strategia pe piata americana intrucat a pierdut teren in fata competitorilor de la AT&T Inc si Verizon Wireless in privinta consumatorilor care isi folosesc telefoanele mai ales pentru a naviga pe internet, scrie site-ul de stiri financiare Bloomberg.com.

Compania a cheltuit aproximativ 3 miliarde de dolari in primele trei trimestre ale anului trecut pentru a imbunatati viteza retelei 3G in incercarea de a opri scaderea numarului de clienti.

La finalul trimestrului al treilea din 2009, T-Mobile SUA avea in jur de 33,4 milioane de utilizatori, mai putin cu 77.000 de clienti fata de trimestrul al doilea, dar in crestere cu peste un milion de utilizatori fata de septembrie 2008, potrivit raportului financiar al companiei.

T-Mobile detine o cota de piata de 14%, si se afla in spatele AT&T, Sprint si Verizon Wireless, care este o companie mixta formata din Verizon si Vodafone.