Serviciul se adreseaza mai ales companiilor mari si mijlocii care au nevoie de crestere sau reducere rapida a resurselor in functie de evolutia afacerii.

Compania ofera hardware, monitorizarea serviciului de catre o echipa specializata, suport prin telefon si email, securitate, conectivitate prin VPN sau Internet cu volum de trafic nelimitat, pe baza unui abonament lunar care costa intre 42.9 si 239 euro pe luna, pentru server virtual dedicat, si intre 330 si 1000 euro lunar pentru server fizic dedicat.

„Companiile orientate catre un raspuns rapid la cerintele pietei pot opta mult mai usor pentru investitii in competente cheie, in extinderea operatiunilor pe alte piete sau in portofoliul de solutii in timp ce isi reduc costurile cu infrastructura IT cu pana la 40% prin externalizarea acestor servicii” declara Viorel Delinschi (foto), manager de dezvoltare a afacerii in cadrul Star Storage.

Serverele dedicate si serverele virtuale in regim externalizat fac parte din primul serviciu de furnizare infrastructura IT „ca serviciu” („as a Service”) pe care Star Storage il lanseaza in cadrul centrului sau de date.

De curand, Omnilogic, unul dintre principalii distribuitori de echipamente IT a lansat prima sa solutie de "cloud computing" care permite, de asemenea, reducerea costurilor, intrucat aplicatiile, tehnologiile si datele sunt disponibile pe un server virtual.

Piata locala de externalizare a solutiilor IT a fost in jurul a 70 milioane de euro in 2009, iar anul acesta va creste cu aproximativ 15 - 20% din cauza economiei, care inca nu da semne de redresare, declara in urma cu o luna Marius Tulea, directorul general al furnizorului de solutii IT Crescendo.