Acordul de preluare se va finaliza in urmatoarele saptamani, insa detaliile financiare ale tranzactiei nu se cunosc.

"Viziunea noastra pe termen lung este de a asigura integritatea informatiei cat timp circula pe Internet", a declarat Jos White, presedinte al MessageLabs.

OmniPod nu este o companie de securitate IM. In schimb aceasta furnizeaza propria platforma IM securizata celor aproximativ 250 de clienti ai sai. Serviciul include software client si management online. OmniPod se conecteaza la popularele servicii IM precum AOL si Microsoft MSN. Printre produsele concurente se afla Microsoft Live Communications Server, IBM Lotus Sametime si Jabber.
MessageLabs va continua sa vanda actualul serviciu al OmniPod, dar intentioneaza sa lanseze si un serviciu de securitate IM in al doilea trimestru al anului viitor. Acest serviciu gazduit va permite utilizatorilor sa trimita traficul lor IM prin serverele MessageLabs pentru filtrare, la fel ca si e-mailurile. Servicii rivale sunt oferite in prezent de Postini si alte companii.

Serviciul intentioneaza sa fie o bariera in calea amenintarilor IM. Numarul epidemiilor IM a crescut in luna octombrie cu mai mult de 1.500 procente comparativ cu anul trecut, potrivit unui raport IMlogic lansat marti. Pe masura ce numarul amenintarilor creste, incarcatura acestora devine tot mai malitioasa.

MessageLabs spera sa vanda serviciul de securitate IM actualei sale baze de 12.000 clienti.