Sistemele de operare pentru telefoane mobile din Statele Unite ale Apple si Google si-au marit cota de piata in ultimul trimestru din 2009, iar cel din urma ar putea depasi Palm, potrivit companiei de cercetare comScore.

Compania de cercetare a anuntat ca platforma RIM, dominata de smartphone-urile BlackBerry detin o cota de piata de 41,6%, urmata de Apple cu 25,3%. In trimestrul al patrulea Apple si-a marit cota de piata cu 1,2% in timp ce RIM si-a micsorat-o cu 1%, anunta PC World.

Google si-a dublat cota de piata a platformei Android de la 2,5% in trimestrul al treilea la 5,2% in trimestrul al patrulea. Palm a inregistrat o scadere abrupta a cotei de piata, cu 2,2%, la 6,1%, si ar putea fi depasita de Android, iar cea a gigantului software Microsoft a scazut de la 19% la 18%.

Competitia dintre producatorii individuali a fost mult mai stransa. In timp ce cota sistemului de operare detinut de Google a fost sporita de vanzarile telefoanelor Droid, numarul utilizatorilor de telefoane Motorola a scazut cu 1,4%, la 23,5%. Cea a LG a scazut cu 0,2% la 21,9%, in timp ce a Samsung a crescut cu 0,8% la 21,2%. ComScore a anuntat o crestere a diferentei dinre Samsung si Nokia, a carei cota de piata a scazut cu 0,4% la 9,2%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri