Micron va emite 140 milioane de actiuni catre investitorii Numonyx - Intel, STMicroelectronics si Francisco Partners, a anuntat compania. De asemenea, Micron va plati peste 10 milioane de actiuni catre actionarii Numonyx in functie de pretul acestora.

Tranzactia ofera companiei Micron acces la chipurile flash de tip Nor ale companiei Numonyx, care sunt folosite in telefoanele mobile. Producatorii de telefoane mobile vor sa cumpere pachete ale diferitelor tipuri de semiconductori, oferind companiei oportunitatea pentru o gama larga de produse.

Achizitia ar putea aduce venituri incepand din anul fiscal 2011, a anuntat Micron. In momentul incheierii tranzactiei, peste aproximativ sase luni, datoriile Numonyx vor fi absorbite, a anuntat Micron.

Aceasta tranzactie ajuta Micron sa se detaseze de companiile rivale producatoare de memorii, a declarat directorul executiv Steve Appleton. Singura compania din segmentul chipurilor de memorie cu care concureaza Micron este Samsung Electronics, a declarat executivul.

Samsung este cel mai mare producator de memorii flash si al doilea producator de chipuri dupa Intel. In afara de productia de chipuri flash, Micron si Samsung produc memorii DRAM (Dinamyc Random Access Memory) principalul tip de memorie folosit in computere.