Astfel Star Storage, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata locala a solutiilor de stocare, arhivare si management de date si documente avea in jur de 7,6 milioane de euro din piata de servicii de externalizare IT estimata la 38 de milioane de euro in 2008, conform companiei de cercetare Pierre Audoin Consultants (PAC).

Cresterea companiei pe aceste segment de servicii a fost de 70% in 2008, potrivit oficialilor Star Storage, care nu au putut oferi date pe 2009 din cauza lipsei de informatii la nivelul pietei.

Astfel, serviciile de externalizare au insemnat peste jumatate din afacerile companiei care au fost de 14,2 milioane de euro in 2008, o cifra care s-a mentinut si in 2009.

„Nu avem inca o analiza finala pe 2009 pe fiecare linie de business in parte, datele fiind disponibile la sfarsitul lunii februarie. Portofoliul de servicii externalizate va fi cu siguranta mult consolidat prin lansarea de servicii noi in 2010. Avem un plan ambitios care are la baza investitii de peste doua milioane de euro cu o estimare de crestere a cifrei totale de afaceri cu 30% fata de 2009”, a afirmat pentru Wall-Street Catalin Paunescu (foto), directorul general al Star Storage, firma care a avut un profit net de 1,3 milioane de euro in 2008, potrivit Ministerului de Finante.

Cresterea afacerilor companiei pana la 18,4 milioane de euro in 2010 au la baza investitiile care urmeaza sa fie facute, dar si cele de circa patru milioane de euro din 2009 care au fost directionate catre dezvoltarea centrului de date si a celui de productie.

„Centrul de productie a fost lansat in 2008, dar consolidarea portofoliului de servicii s-a realizat anul trecut. Similar, am lansat centrul de date in septembrie 2009 urmand ca portofoliul de solutii si servicii sa fie consolidat in 2010 cand speram ca aceste investitii sa se regaseasca in cresterea cifrei de afaceri si a portofoliului de clienti”, a mai spus Paunescu.

Compania a lansat in aceasta saptamana un serviciu de externalizare a infrastructurii IT, firmele avand posibilitatea reduca costurile IT cu pana la 40% intrucat nu vor mai fi nevoite sa-si achizitioneze si administreze infrastructura in interior.

“Vrem sa atragem in acest an minim 20 de companii mari. Totodata targetam si sectorul public unde vedem oportunitati mari datorita dimensiunii. Acest sector ramane atractiv pe termen lung desi inca exista o reticenta la nivel de conducere pentru externalizare. Dar restructurarile din acest domeniu si conditiile economice sunt favorabile dezvoltarii serviciilor externalizate si credem ca administratia publica nu va ignora total avantajele externalizarii serviciilor IT odata cu trecerea timpului si cu succesul inregistrat de contractele publice initiate la acest nivel in anii anteriori”, explica managerul Star Storage.

Compania are deja clienti din industrie, utilitati si servicii care utilizeaza solutia lansata, iar Paunescu vede o crestere care va veni odata cu majorarea presiunii pe costuri si cu nevoia de automatizare, mai ales in sectorul financiar bancar si administratia publica.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri