Computerul tableta iPad introdus de Apple in urma cu o luna, ar putea avea componente ce costa mai putin de 219,35 dolari, potrivit estimarilor preliminare ale companiei de cercetare iSuppli.

Materialele pentru iPad includ un ecran tactic ce poate costa 80 de dolari si un procesor de 17 dolari proiectat de Apple si fabricat de Samsung, anunta Bloomberg.

Analistii sustin ca si cel mai ieftin iPad cu o memorie de 16 gigabyte si un pret de 499 dolari, poate fi peste asteptarile consumatorilor. Pretul relativ mic pentru materialele iPad-ului ar putea determina Apple ca in viitor sa reduca pretul de vanzare, a declarat analistul iSuppli, Francis Sideco.

Cercetatorii de la iSuppli nu au un facut analiza pe un terminal iPad si s-au bazat pe prezentarea facuta de Apple.

Cea mai scumpa componenta este ecranul tactil cu o diagonala de 9,7 inci, similar cu cel folosit pentru iPhone insa de aproape trei ori mai mare. La un pret de 80 dolari, ecranul va costa de aproape cinci ori mai mult decat cel folosit pentru iPhone 3GS. Analistii iSuppli se asteapta ca producatorul ecranului sa fie compania sud-coreeana LG Electronics.

Cel mai profitabil iPad dintre cele sase lansate este versiunea de 32 gigabyte cu acces la retea 3G, deoarece costurile de productie sunt de 287,15 dolari se ridica la 39,4% din pretul de vanzare. Cel mai neprofitabil iPad este versiunea de 16 gigabyte fara conexiune 3G, care este vandut pentru 499 dolari. Costurile sale combinate ajungand la 229,35 dolari sau 46% din pretul de vanzarea, lasand cea mai mica marja de profit dintre cele sase modele.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri