Google vrea sa devina furnizor de Internet de mare viteza

Google, compania ce detine cel mai mare motor de cautare online, ia cu asalt serviciile de banda larga in incercarea de a construi retele de fibra optica pentru a oferi acces la internet de 100 de ori mai rapid decat media de astazi din Statele Unite, scrie Washington Post.

Compania a anuntat pe blogul oficial ca va construi conexiuni prin fibra optica pentru un numar redus de locatii din Statele Unite si va oferi o viteza de acces de un gigabyte pe secunda.

Compania nu a precizat zonele in care va face aceasta incursiune, dar a anuntat ca preturile vor fi competitive si reteaua va avea intre 50.000 si 500.000 de utilizatori. Potrivit unei surse citata de Washington Post, Google nu intentioneaza sa extinda acest plan dincolo de testele initiale, dar va lua in considerare aceasta optiune odata cu progresul acestora.

"Obiectivul nostru este sa gasim noi modalitati prin care sa facem accesul la Internet mai rapid si mai bun pentru oricine", au declarat managerii Google, Minni Ingersoll si James Kelly.

Directorul executiv al Google a declarat anterior ca aceste conexiuni de mare viteza sunt necesare pentru urmatoarea generatie de aplicatii prezente pe Internet.

La astfel de viteze, un centru de sanatate ar putea transmite imagini tridimensionale prin Internet si pot fi discutate probleme medicale cu medici din diferite zone ale tarii. De asemenea, filmele de inalta definite ar putea fi descarcate in mai putin de cinci minute, a anuntat Google.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri