Google, compania ce detine cel mai mare motor de cautare online, ia cu asalt serviciile de banda larga in incercarea de a construi retele de fibra optica pentru a oferi acces la internet de 100 de ori mai rapid decat media de astazi din Statele Unite, scrie Washington Post.

Compania a anuntat pe blogul oficial ca va construi conexiuni prin fibra optica pentru un numar redus de locatii din Statele Unite si va oferi o viteza de acces de un gigabyte pe secunda.

Compania nu a precizat zonele in care va face aceasta incursiune, dar a anuntat ca preturile vor fi competitive si reteaua va avea intre 50.000 si 500.000 de utilizatori. Potrivit unei surse citata de Washington Post, Google nu intentioneaza sa extinda acest plan dincolo de testele initiale, dar va lua in considerare aceasta optiune odata cu progresul acestora.

"Obiectivul nostru este sa gasim noi modalitati prin care sa facem accesul la Internet mai rapid si mai bun pentru oricine", au declarat managerii Google, Minni Ingersoll si James Kelly.

Directorul executiv al Google a declarat anterior ca aceste conexiuni de mare viteza sunt necesare pentru urmatoarea generatie de aplicatii prezente pe Internet.

La astfel de viteze, un centru de sanatate ar putea transmite imagini tridimensionale prin Internet si pot fi discutate probleme medicale cu medici din diferite zone ale tarii. De asemenea, filmele de inalta definite ar putea fi descarcate in mai putin de cinci minute, a anuntat Google.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri