Silicon Valley, considerata o Mecca a start-up-urilor IT, se confrunta cu un declin in inovatie si un deficit al investitiilor si ar putea pierde avantajele sale competitive in fata unor zone de dezvoltare tehnologica precum Huntsville, Alabama si Washington, scrie Bloomberg.

Declinul noilor brevete de invetie, al investitiilor si al veniturilor alaturi de disponibilizarile a 90.000 de angajati din ultimii doi ani, ar putea impiedica regiunea sa revina la nivelul anterior din timpul cresterii economice, potrivit unui studiu anual al companiilor IT.

"Nu este clar daca Silicon Valley este pregatita de revenire", a declarat Russell Hancock, director executiv al companiei Joint Venture. "Mai multe voci din industrie considera ca sfarsitul recesiunii nu va schimba cu nimic actuala situatie", a adaugat acesta.

De asemenea, expertii considera ca Silicon Valley ar putea avea nevoie de o noua denumire dupa ce investitiile s-au mutat catre alte domenii diferite de cel al productiei de semiconductori, potrivit raportului 2010 Silicon Valley Index.

Aceasta zona se axeaza mai mult pe biotehnologie, energie ecologica, instrumente medicale si media. In urma cu un an, companiile energetice si industriale au atras cele mai multe investitii dupa cele producatoare de soft-uri, depasindu-le pe cele din semiconductori.

Guvernul american a marit finantarile pentru noile tehnologii, dupa ce investitiile private au ramas scazute, a declarat Emmett Carson, director executiv al Silicon Valley Community Fundation. Comunitati din afara Silicon Valley ca Washington, Huntsville si Austin s-au descurcat mai bine in obtinerea acestor fonduri.

"Pierdem din competitivitate. Intentia celorlalte zone este de a deveni "noul Silicon Valley", dar noi vrem sa ne mentinem titlul de Silicon Valley", a declarat Carson.

Angajatii din Silicon Valley castiga mai putin decat in 2000


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
OSRAM si Continental vor produce impreuna lumini pentru autovehicule