Alcatel-Lucent, producatorul francez de echipamente pentru retele, a raportat primul profit trimestrial de la infiintarea sa in 2006, scrie New York Times.

Compania a inregistrat un profit de 46 milioane euro in trimestrul al patrulea din 2009, dupa ce in urma cu un an raportase pierderi de 3,9 miliarde euro. Vanzarile din al patrulea trimestru au scazut cu 20%, de la 4,95 miliarde euro la 3,97 miliarde euro.

Profitul Alcatel-Lucent a fost primul de la fuziunea dintre Lucent Technologies si Alcatel fara efectuarea unor vanzari de actiuni.

Ben Verwaayen, directorul executiv al Alcatel-Lucent, a declarat ca reducerile de costuri si noile contracte incheiate ar putea ajuta compania sa revina pe profit pana in 2011. "In 2011 vrem sa declaram victoria si sa fim din nou o companie normala", a declarat Verwaayen.

In 2009, compania a redus costurile cu 960 de milioane euro, dupa ce initial anuntase o tinta de 750 milioane euro. Consolidarea operatiunilor va oferi un avantaj companiei cand situatia din industrie se va imbunatati, a declarat executivul. Pentru 2010, Verwaayen a estimat ca vanzarile din industrie vor creste cu 5%, dupa un declin de peste 8% in 2009.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri