Un nou studiu din industrie arata ca Suedia ocupa prima pozitie, depasind Statele Unite, in topul anual al economiilor care utilizeaza tehnologia comunicatiilor cum ar fi retelele, telefoanele mobile si computerele, urmate de Norvegia (3), Danemarca (4) si Olanda (5), anunta TMC Net.

Connectivity Scorecard, creata in 2008 de profesorul Leonard Waverman de la London Business School, a masurat zeci de indicatori, printre care competentele tehnice si utilizarea tehnologiei la nivelul populatiei.

"Suedia nu are doar cel mai bun mix al acestor atributii, dar are si cateva puncte slabe. Spre deosebire de anii anteriori, liderului ii lipsesc functii ca educatia si competentele tehnologice, cu care Statelor Unite a reusit sa fie lider in majoritatea sectoarelor industriale si de servicii", a declarat Waverman.

In urma cu un an, Suedia s-a aflat pe a doua pozitie in spatele Statelor Unite, iar Norvegia se afla pe a cincea pozitie, in prezent ocupand a treia pozitie.

Cercetatorii au declarat ca noii indicatori sunt deja folositi in cateva tari in strategia pentru dezvoltarea inovatiei, anunta producatorul de echipamente telecom Nokia Siemens Networks.

"Recuperarea economica si pachetele de stimulare ale guvernelor au ajutat la dezvoltarea infrastructurii broadband si tehnologiile de comunicare ce ar putea oferi noi oportunitati in urmatorii ani", a declarat Waverman.

Tari din estul si sudul Europei, printre care Italia, Spania, Grecia si Polonia ocupa ultima pozitie in topul celor mai dezvoltate tari din punct de vedere tehnologic.

Malaiezia, ajutata de cooperarea dintre sectorul public si privat, continua sa se afle in fruntea topului tarilor dezvoltate, in timp ce Africa de Sud este pe a doua pozitie, ajutata de cheltuielile in sectorul IT provenite din mediul corporate.

Top 10 economii care utilizeaza inovatia


Tara Punctaj
Suedia 7,95
SUA 7,77
Norvegia 7,74
Danemarca 7,54
Olanda 7,52
Finlanda 7,26
Australia 7,04
Marea Britanie 7,03
Canada 7,02
Japonia 6,73
Sursa: Connectivity Scorecard
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri