Google revine la shopping

Compania de Internet Google a achizitionat compania Mechanical Zoo, care opereaza serviciul de cautare sociala Aardvark, prin care subliniaza interesul crescut al companiei pentru retele sociale, scrie Wall Street Journal (WSJ).
"Am semnat un acord definitiv de preluare a Aardvark si nu avem alte informatii suplimentare pe care le putem furniza acum", a anuntat un purtator de cuvant al Google, potrivit Information Week.

Compania de Internet nu a confirmat pretul, dar, potrivit TechCrunch, Google ar fi platit aproximativ 50 milioane de dolari.

Aardvark permite utilizatorilor sa posteze intrebari si sa fie conectati cu prietenii sau cu asociati ai acestora care ofera cel mai bun raspuns.

Tranzactia, prima din acest an a gigantului online, face parte dintr-o serie de achizitii, dupa ce directorul executiv Eric Schmidt a anuntat in luna octombrie ca va incepe un nou val de preluari.

Prin aceasta achizitie, Google isi adanceste interesul pentru social networking, un interes evident dupa lansarea Google Buzz in aceasta saptamana, si extinderea serviciilor dincolo de problemele algoritmice cu o componenta mai sociala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri