Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa pe piata locala, a implementat un sistem de monitorizare video a retelei in centrul de operatiuni care administreaza reteaua la nivel central, pentru a rezolva mai rapid eventualele deranjamente, anul trecut fiind sesizate 5,4 milioane de astfel de cazuri, anunta compania.
Dezvoltarea sistemului a inceput in ianuarie 2009 si a durat aproximativ un an acesta fiind realizat de zece angajati ai operatorului. Programul uneste 14 aplicatii diferite folosite anterior independent pentru monitorizarea sistemelor de alarma, alimentarea cu energie electrica si functionarea instalatiei de aer conditionat.

„Noul sistem de monitorizare ne da posibilitatea de a ne supraveghea reteaua cu <<ochi de vultur>>, de a ne imbunatati performantele si de a asigura un timp de raspuns cat mai bun cand este necesar,” a declarat Yorgos Ioannidis, director general al Romtelecom, companie care detine peste 33 000 kilometri de fibra optica si peste 32 000 de echipamente.

Oficialii companiei nu au dorit sa precizeze valoarea investitiei
in acest sistem de monitorizare video.

Potrivit Romtelecom, aplicatia contorizeaza numarul de clienti afectati si tipul de servicii cu probleme, indicand locatia acestora, astfel ca echipele de teren sa intervina mai rapid pentru remedierea deranjamentelor.

Pana la sfarsitul lui 2009, centrele de suport ale Romtelecom au inregistrat peste 5,4 milioane de apeluri pentru probleme legate de serviciile companiei: voce, televiziune digitala, internet fix si mobil.

In prezent, majoritatea solicitarilor sunt rezolvate de cei aproximativ 300 de oameni din cele trei centre de suport ale companiei, fara implicarea altor departamente din cadrul Romtelecom. Astfel, 82% dintre problemele privind serviciile de date, 70,5% pentru cele legate de serviciile de televiziune si 28% dintre cele pentru voce sunt rezolvate de catre aceste centre de suport. Apelurile pentru asistenta sunt gratuite din reteaua Romtelecom.

Compania a lansat de asemenea numarul 0903 903 903 pentru asistenta IT, serviciu care costa 5 euro pe apel, fara TVA. La acest numar angajatii operatorului ofera suport tehnic pentru rezolvarea problemelor inregistrate de clienti cu calculatoarele personale sau alte componente hardware sau software.

In septembrie 2009, compania avea afaceri de
609,4 milioane de euro si 2,8 milioane de utilizatori pentru serviciile de telefonie fixa, 750.000 de clienti de internet si 831.000 de abonati la serviciile de televiziune digitala prin satelit.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri