Achizitionarea Media-streams.com, o firma cu 23 de angajati din Zurich, Elvetia, ii aduce companiei Microsoft un set de aplicatii business pentru tehnologia voice over Internet Protocol (VoIP). Serviciile VoIP permit efectuarea de apeluri telefonice pe Internet, la costuri mai mici decat serviciile de telefonie traditionale.

Acordul, ai carui termeni financiari nu au fost dezvaluiti, urmeaza achizitiei facute in luna august a companiei Teleo, specializata in telefonie pe Internet. In timp ce tehnologia Teleo se adreseaza consumatorilor si a fost incorporata in MSN, aplicatiile Media-streams se adreseaza companiilor. Microsoft intentioneaza sa lege software-le de sistemul corporat de mesagerie instant si de aplicatiile Office.

Intr-un anunt separat, Microsoft a prezentat posibilitatea de a efectua apeluri VoIP prin Windows Live Messenger. Versiunea beta a acestui software va fi lansata in decembrie.

In ceea ce priveste tehnologia Media-streams, compania intentioneaza ca anul viitor sa o includa in Microsoft Office Live Communications Server, un sistem corporat de mesagerie instant. De asemenea, intentioneaza sa lege tehnologia de suita Microsoft Office 12, programata pentru a doua jumatate a anului viitor.

Live Communications Server ofera deja capacitati VoIP PC-to-PC. Tehnologia companiei Media-streams va ajuta Microsoft sa adauge capacitati PC-to-phone, phone-to-PC si phone-to-phone.