Studiul realizat de firma pintilie.RO analizeaza preturile pe ora practicate de firmele romanesti care se ocupa de IT outsourcing in Romania pentru firme straine. Preturile furnizate sunt pe 16 technologii si 14 profesii tehnice.
Cu resurse umane specializate, o pozitie unica la portile Europei, un climat politic si economic favorabil outsourcingului si dezvoltarii afacerilor, Romania intra in competitie cu Cehia si Bulgaria pentru dezvoltare de software in regim outsourcing in Europa de Est. Fie ca este un subcontractor care cauta un furnizor de servicii in regim outsourcing, beneficiarul direct al unui proiect de outsourcing, sau un client dezamagit in urma unui proiect de outsourcing nereusit, studiul realizat de pintilie.RO este un suport concret pentru cei care iau decizii legate de outsourcing.


Cat ma costa dezvoltarea unui proiect IT in regim de outsourcing? Care sunt factorii specifici Romaniei care pot avea un impact asupra acestor costuri? Cum se vor schimba aceste costuri in urmatoarele luni? Studiul realizat de pintilie.RO ofera raspunsurile la aceste intrebari prin analiza preturilor practicate de firmele romanesti de outsourcing. Studiul cuprinde 16 tehnologii si 14 profesii tehnice.

Rezultate arata ca pretul unui dezvoltator Junior sau unul Senior in regim de outsourcing, costa in medie, intre un minim de 11 euro si un maxim de 26 euro pe cele 16 tehnologii analizate. Studiul ofera toate datele statistice necesare: media, minimul, maximul, deviatia si mediana si poate fi folosit la estimare costului unui proiect. Studiul se incheie cu o estimare asupra evolutiei preturilor in urmatoarele luni sub influenta factorilor economici specifici Romaniei, cum ar fi produsul intern brut, inflatia, paritatea cu leu-valute si cererea si oferta de forta de munca.

Conceput pentru a asista factorii de decizie cu date concrete pentru businessul lor, studiul se gaseste la www.pintilie.ro/publications. Studiul a fost realizat in perioada Septembrie - Octombrie 2005 si a fost lansat la OutsourceWorld New York, 18-19 Octombrie 2005.

pintilie.RO realizeaza cercetari piata & studii pe outsourcing, ofera informatii si contacte firmelor care dezvolta sau vor sa dezvolte activitati de externalizare a serviciilor si dezvoltarea de proiecte IT in Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri