Microsoft, cel mai important producator de software la nivel mondial, a lansat, in cadrul celui mai mare targ de telefonie mobila, care are loc zilele acestea la Barcelona, Windows Phone 7, noua versiune a sistemului sau de operare pentru telefoanele mobile, care aduce programe pentru muzica, jocuri si socializare ce au ca scop extinderea Microsoft pe segmentul smartphone-urilor, scrie agentia de presa Reuters.
Versiunea 7 a Windows pentru telefoanele mobile aduce elemente de la playerul muzical Zune si consola de jocuri Xbox, o noua varianta de Office si totodata motorul de cautare Bing

Prin aceste noutati Microsoft incearca sa castige cota de la piata de la jucatori precum Apple (iPhone) si Research in Motion ( BlackBerry). Telefoanele cu sistemul Windows Phone 7 vor fi disponibile de Craciun.

“Windows Phone 7 Series este un terminal care reflecta cu adevarat dinamica vietii utilizatorului si nevoia lui de a fi conectat cu alte persoane”, a declarat Steve Ballmer, director executiv al Microsoft Corporation la Congresul Mondial de Telefonie Mobila de la Barcelona.

Potrivit unui comunicat al Microsoft printre companiile care vor folosi noul sistem se numara operatori precum AT&T, Deutsche Telekom AG, Orange, SFR, Sprint, Telecom Italia, Telefónica, Telstra, T-Mobile USA, Verizon Wireless si Vodafone, dar si producatori ca Dell, Garmin-Asus, HTC Corp, HP, LG, Samsung, Sony Ericsson, Toshiba si Qualcomm Inc.

Imbunatatirea tehnologiei pentru mobile a Microsoft, lansata cu un an mai tarziu decat era asteptata, vine in contextul in care Microsoft pierde teren pe segmentul de telefoane inteligente, vazut ca fiind viitorul in comunicare si media.

Cea mai noua versiune a Microsoft pentru telefoanele inteligente este Windows Mobile 6.5, care desi este folosita de HTC Corp, Samsung Electronics, LG Corp si Sony Ericsson, anul trecut a avut 8,8% din segmentul sistemelor de operare pentru telefoane inteligente, fata de 13,9% in 2008, potrivit companiei de cercetare Canalys.

Liderul de piata a fost sistemul Symbian dezvoltat de Nokia cu 47,2% din piata, acesta fiind urmat de Research in Motion, cu 20,8%, Apple (15,1%), Microsoft (8,8%), Google Android (4,7%) si alte programe (3,4%).

Distanta dintre Windows Mobile si primii trei clasati s-ar putea majora in urmatorii ani, iar potrivit companiei Gartner, Windows Mobile ar putea ajunge pe locul cinci pana in 2013.

Conform Gartner, cei mai importanti jucatori pe piata sistemelor de operare pentru telefoanele inteligente sunt Symbian, Apple si Android, scrie cotidianul american The Wall Street Journal.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri