Nokia, cel mai important producator de telefoane mobile la nivel mondial si Intel, cel mai mare producator global de microprocesare au lansat un sistem de operare care poate rula pe diferite produse precum telefoane inteligente, laptopuri sau televizoare, scrie cotidianul american The Wall Street Journal.
Platforma bazata pe sistemul de operare Linux se numeste MeeGo si va fi disponibila din al doilea trimestru al acestui an. Numele provine de la sistemul Maemo lansat de Nokia si Moblin dezvoltat de Intel, au mai spus oficialii celor doua companii la cel mai important targ de telefonie mobila care are loc in aceste zile la Barcelona.

MeeGo va fi gratuita, dar Nokia va castiga din aceasta lansare intrucat platforma va determina vanzarea de alte produse, un exemplu ar fi aplicatiile, a spus Kai Oistamo, vicepresedinte executiv pentru produse al Nokia.

Rivalitatea dintre diferitele sisteme de operare pentru produsele mobile a crescut semnificativ in ultimii ani, un exemplu fiind si lansarea de ieri a Windows Phone 7, cea mai noua versiune pentru smartphone-uri a Microsoft.

Nokia s-a bazat foarte mult pe platforma Symbian, care va fi imbunatatita in acest an pentru a fi mai accesibila utilizatorilor. Pe de alta parte, producatorul finlandez a anuntat ca va lansa un numar limitat de produse avansate care folosesc sistemul de operare Maemo, devenit acum MeeGo.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si