Numarul abonatilor la telefonie mobila va depasi 5 miliarde in acest an datorita raspandirii smartphone-urilor in tarile dezvoltate si a serviciilor mobile in cele sarace, anunta Organizatia Natiunilor Unite.

De asemenea, Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor (ITU) a anuntat ca abonamentele la conexiunile mobile de banda larga ar putea depasi un miliard in acest an dupa ce in 2009 au fost inregistrate 600 milioane de astfel de contracte.

"Chiar si in vreme de criza economica, nu s-a inregistrat o scadere a cererii pentru serviciile de comunicare", a declarat secretarul general ITU, Hamadoun Toure, la cel mai mare congres al telefoniei mobile ce are loc la Barcelona (MWC).

Numarul abonatiilor la telefonia mobila a ajuns la 4,6 miliarde la finele lui 2009.

"Cred ca in continuare va avea loc o adoptare a serviciilor de telefonie mobila in special in 2010, multi utilizatori folosind telefoanele pentru a accesa internetul", a adaugat Toure.

In tarile dezvoltate cresterea a fost determinata de utilizarea telefoanelor pentru mobile banking si servicii de sanatate, mai arata raportul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si