Noul browser numit WebKit, disponibil din acest an, va descarca documente mai rapid si va afisa site-uri la o calitate mai buna, a declarat directorul executiv Mike Lazaridis.

RIM are nevoie de o imbunatatire a browser-ului web pentru a atrage consumatori intr-o piata de smartphone-uri aglomerata, sustin analistii. In urma cu patru luni, RIM a lansat o versiune imbunatatita a BlackBerry Storm cu ecran mai mare pentru a raspunde criticilor primite de versiunea anterioara si a competitiei venite din partea unor jucatori ca Apple.

"Concurenta RIM a oferit browsere mai bune in ultimii doi ani, iar producatorul canadian trebuia sa revina in acest segment", a declarat Steven Li, analist al unei companii din Toronto, Canada. "RIM trebuie sa-si imbunatateasca produsele pe care le ofera dupa ce a initiat strategia de a atrage consumatorii non-business", a adaugat analistul.

Research In Motion a cumparat in urma cu un an compania Torch Mobile, ce dezvolta browsere web, si a marit de cinci ori numarul de brevete de inventie pentru astfel de aplicatii, potrivit datelor de la Oficiul de Brevete din Statele Unite.

De asemenea, RIM a introdus o noua platforma gratuita pentru utilizatorii de tip business, numita BlackBerry Enterprise Server Express, a declarat Lazaridis. Produsul va ajuta RIM si operatorii telecom sa atraga companiile cu mai putin de 200 de utilizatori de BlackBerry.