Printre alte produse care s-au vandut bine in 2009 se numara sistemele de navigatie prin satelit si kiturile Bluetooth.

Astfel, vanzarile de sisteme GPS au crescut semnificativ desi segmentul acestora a scazut cu 25-30% in 2009 , iar cele de kituri „maini libere”, care reprezinta aproape o jumatate din valoarea vanzarilor de accesorii, au inregistrat o crestere de doua cifre.

„Vanzarile de accesorii si-au mentinut acelasi trend pozitiv ca si anul trecut, in usoara crestere fata de 2008. La acestea s-au adaugat vanzarile semnificative pe categoriile de camere foto si sisteme de navigare, mai ales in cea de-a doua parte a anului”, a declarat Alexandru Munteanu, sales operations manager Germanos Telecom Romania.

Anul trecut s-au vandut aproximativ 55.000-60.000 de sisteme de navigare prin GPS in scadere cu circa 40% fata de 2008, dupa cum declara principalii jucatori in domeniu.

Camerele foto au ajuns in 2009 la vanzari de 34 de milioane de euro, mai mici cu 45% fata de 2008, in fiecare dintre ultimele trei trimestre vanzarile fiind de noua milioane de euro, potrivit companiei de cercetare GFK Romania.

Germanos are aproximativ 250 de unitati in Romania si este specializat in comercializarea de produse si servicii de telefonie mobila precum si accesorii precum telefoane fixe, camere foto si video, carduri de memorie