Hewlett-Packard (HP), cel mai mare producator de computere personale la nivel mondial, a inregistrat un profit net cu 25% mai mare in ultimele trei luni din 2009 comparativ cu aceeasi perioada a anului 2008, datorita sezonului bun de Sarbatori, cererii din China, dar si a companiilor din toata lumea care au inceput sa reinvesteasca in tehnologie, scrie cotidianul american The Wall Street Journal.
Veniturile HP au crescut pentru prima data in anul 2009, acestea fiind de 31,1 miliarde de dolari in ultimul trimestru al anului trecut, mai mult cu 8,2% fata de cele 28,8 miliarde de dolari din aceeasi perioada a anului 2008.

Pe de alta parte, profitul companiei a crescut la 2,32 miliarde de dolari, mai mult cu 24,7% fata de cele 1,86 miliarde de dolari intre octombrie si decembrie 2008.

Astfel, HP si-a marit estimarile de venituri pentru acest an fiscal la aproximativ 121,5-122,5 miliarde de dolari, fata de previziunile initiale - 118-119 miliarde de dolari.

Compania a inregistrat vanzari cu 26% mai mari pe segmentul de calculatoare in ultimul trimestru comparativ cu vanzarile din trimestrul anterior, consumatorii alegand sa cumpere tot mai multe computere dupa ce Microsoft a lansat cel mai nou sistem de operare, Windows 7.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
(P)Angajatori de TOP au pregatit oportunitati de job la Sala Palatului
Setari Cookie-uri