Oficialii Google au precizat ca doresc sa isi administreze singuri sursele de energie si sa aiba mai mult acces la energia regenerabila.

Conducerea celui mai important motor de cautare la nivel mondial nu a oferit date despre consumul de energie al companiei, dar Google utilizeaza retele foarte mari si totodata centre de date de dimensiuni impresionante.

"Am facut aceasta cerere pentru a obtine mai usor energie pentru operatiunile Google, inclusiv pentru centrele noastre de date”, a declarat Niki Fenwick, purtatorul de cuvant al Google, refuzand sa mai faca alte comentarii.

In urma cu o luna, cand gigantul american al internetului a depus cererea catre Comisia Federala de Reglementare in domeniul energiei din Statele Unite (FERC), Fenwick afirma ca accesul la mai multa energie regenerabila ar putea ajuta compania sa indeplineasca obiectivul de a deveni o companie "verde", potrivit cotidianului The New York Times.

Aceasta nu este prima incursiune a Google in domeniul energetic. De-a lungul timpului, Google a investit in proiecte de energie regenerabila prin diviziile filantropice si cele de investitii si a incercat sa ajute la dezvoltarea de energie regenerabila, aceasta fiind mai ieftina decat carbunele.

Totodata, Google ofera un instrument online numit Google PowerMeter care ajuta utilizatorii sa-si administreze consumul de energie