In jur de 76% dintre experti au afirmat ca Internetul ne face mai inteligenti, in timp ce 21% considera ca Google are un efect invers. Mai putin de 3% dintre cei chestionati nu au stiut ce sa raspunda.

"Pe masura ce oamenii vor avea acces la informatie, vor deveni mai inteligenti si vor face alegeri mai bune”, au afirmat majoritatea respondentilor.

Pe de alta parte, 65% dintre cei chestionati cred ca Internetul va duce la dezvoltarea capacitatilor de scriere si citire si la o mai buna interpretare a cunostintelor, in timp ce 32% se indoiesc ca acest lucru s-ar putea intampla.

In ceea ce privestia inovatia, 80% dintre respondenti au afirmat ca gadgeturile si aplicatiile vor continua sa ne surprinda imaginatia si in 2020. Cei care nu cred ca tehnologia va mai avea multe de spus peste zece ani sunt in jur de 17%, iar cei care nu au stiut sa raspunda 2%.

“Capacitatea noastra de a intui gadgeturile <<hot>> s-a dovedit a fi limitata si acest lucru nu cred ca se va schimba”, a afirmat Wojciech Dec, edge engineering group in cadrul Cisco Systems, cel mai mare producator de echipamente de retea la nivel mondial.

Despre unul dintre cele mai controversate subiecte, oferirea sau nu de continut online gratuit, 61% dintre persoanele care au raspuns la studiu considera ca pana in 2020 continutul va ramane in mare parte gratuit, in timp ce 33% cred ca se vor percepe taxe. Cei care considera ca informatiile vor fi in continuare fara plata admit insa si ideea unor restrictii de acces.

Daca in privinta celorlalte predictii parerile au fost majoritare unei opinii, in privinta regulilor de securitate, afirmatiile respondentilor au fost foarte impartite.

Astfel, in timp ce 55% dintre respondenti cred ca in 2020 va fi relativ usor sa comunicam
fara a ne dezvalui identitatea, 41% dintre cei chestionati cred ca activitatea online anonima va fi restransa semnificativ.